V Ljubljano smo šli četrtošolci, torej tudi me, mlade novinarke. Jutro je bilo pravo mučenje, saj smo zaradi odhoda ob 6.10 morali zgodaj vstati. Vozili smo se dve uri. Bilo je zanimivo, saj smo na avtobusu spoznali nove prijatelje. Z nami so šli tudi učenci iz Zg. Kungote in Svečine. V Ljubljani smo najprej šli  v »staro šolo«. Imeli smo učno uro. Učiteljica je bila zelo stroga, nekaj učencev je poslala na koruzo in na oslička, kjer so se morali naučiti besedilo. Nekateri učenci so se kar tresli od strahu. Učiteljici smo morali reči gospodična učiteljica in odgovarjati v celih povedih. Roke smo morali imeti za hrbtom. Imeli smo uro lepopisa. Izvedeli smo, da so takrat levi roki rekli grda roka. Učenci so morali pisati z desno roko. Sledil je ogled Narodne galerije. Iskali smo Galovo skrinjo, ogledali smo si veliko umetnin in reševali uganke. Bilo je veliko različnih dejavnosti, zato je bil dan zelo zanimiv.

Maša, Lana I., Maja, Mihaela

Prispevke običajno pišemo pri uri interesne dejavnosti. Tudi tokrat je bilo tako, zato smo povabili petošolca Primoža, ki je skupaj s sošolci bil v Ljubljani. Kaj nam je povedal?

V Ljubljano smo šli na ogled Narodnega muzeja in Hiše iluzij. Na pot smo šli že zgodaj zjutraj in se vrnili v popoldanskem času. Ljubljana je veliko in lepo mesto. Všeč so mi bile stare hiše in Prešernov trg. V Narodnem  muzeju smo se veliko naučili o prazgodovini in zgodovini Slovencev. Videl sem veliko mečev in oklepov. Najbolj zanimivo pa mi je bilo pravo človeško okostje.  V Muzeju iluzij mi je bila zanimiva slika s pikicami, ki se je spreminjala. Voda je tekla po nevidni cevi, tega še nikoli nisem videl. Prvič sem bil v Hiši iluzij, zato mi je bilo vse novo in zanimivo. Tudi na avtobusu je bilo zabavno, saj smo se lahko pogovarjali. Lepo je bilo v naši prestolnici.

MLADI NOVINARJI- TRETJEŠOLCI