4. dan

Jutri gremo domov. Saj bi še ostali … saj sploh ne bi šli domov … ampak malo pa bi že šli pogledat domače …

In danes se zopet dogaja!

Zjutraj smo pred smučanjem zelo vestno pospravili svoje sobe. Tu nam jih ocenjuje oskrbnik Aleš. Zelo je strog. Zato se dela lotimo zelo natančno, da je rezultat “kot iz škatlice”.

Na smučišču smo se igrali s soncem. Očitno mu je všeč naša družba in vsak dan so njegovi nasmehi slajši in toplejši.

Po kosilu  nam je učiteljica Maja povedala toliko zanimivih reči o Kranjski Gori, o rastlinah, o gorah, o življenju v starih časih. Občudovali smo prekrasno naravo in pogrešali dopoldansko sonce. Za konec nam je povedala še krasni zgodbi o zlatorogu in srebrnokrilcu. Nas že morajo imeti radi, da so tako dobri z nami.

Po večerji pa …

KONČNO!!! Cel teden smo čakali na ta večer. še zadnje priprave, popravki, nervoza po hodniku in …

Vsaka soba se predstavi … in ZABAVA DO POZNIH NOČNIH UR!!! (Ob 22.00 ugasnemo luči.)

Lahko noč in se vidimo jutri!

 

 

3. dan

Smo že čez polovico. Hitro mineva čas. Seveda, saj smo v dobri družbi.

Smučamo, ustvarjamo, se učimo, praznujemo, predvsem pa se družimo s prijaznimi ljudmi.

Današnji dan smo končali z nadvse zabavnim kvizom. Kakšna vprašanja!?!!! Morda veste, kako lahko preživi odrasel človek če v osmih dneh ne spi niti en dan?

Mi spimo ponoči. In tudi danes bo noč sladka.

 

2. dan

Noč je bila mirna. Pravijo, da se ti sanje, ki jih sanjaš prvič v novi postelji, nekoč uresničijo. Zato smo se vsi po vrsti potrudili, da smo sanjali najlepše sanje.

Zjutraj smo si temeljito podmazali vse sklepe in nežno, vendar temeljito pretegnili vse mišice. Prija!

Dopoldne smo se na smučišču družili s soncem, popoldne pa smo delali mavrico in se “sluzasto” zabavali. Imenitno se je imela tudi druga skupina, ki je ob nordijski hoji spoznavala tudi malce višje predele v okolici. Uganete, kdo je bil bolj utrujen? Pa saj ni tako hudo. Jutri bomo menjali skupine.

Pred večerjo smo si pripravili predjed in se pomenkovali o Šolski shemi sadja in zelenjave. Pravijo, da otrokom, ki imajo res dovolj hrane, primanjkujejo vitamini in minerali. Zato smo sestavili krasne krožnike, bogate z vitamini in minerali ter neverjetnimi kombinacijami okusov. Si upate istočasno dati v usta surovo cvetačo in suh krhelj kakija? Otroška domišljija ne pozna meja, tudi pri hrani ne. Zakaj bi torej tako trmasto vztrajali pri “pomfriju in pohanem pišeku”?

Tudi danes smo imeli povečerni sprehod. Z lučkami in odsevnimi trakovi smo se sprehodili do jezera Jasna.

Res nam je lepo. Saj ne rečem, da tu in tam ne priteče kakšna solzica domotožja. In prav je tako. Rdeča lička, smeh, drobna solzica. To je res prava kombinacija okusov šole v naravi.

1. dan

Zgodnje jutro, hladno, izpred šole v Zgornji Kungoti … Pa smo le dočakali! Vso opremo na avtobus in skorajda ni več časa za slovo. Gremo, gremo! Navdušenje, nestrpnost … Kako dolgo še? Saj tri urce hitro minejo, mar ne? Hja, kakor za koga!

Kranjska Gora nas je pričakala s soncem obsijana, osebje CŠOD nasmejano. Obvezna uvodna navodila, nastanitev po sobah, postiljanje postelj … Kdo bi si mislil, da je posteljnina v teh krajih tako trmasta in neubogljiva. Doma se “obleče” kar sama od sebe.

Po kosilu pa … SMUČAT!!! Saj zato smo vendar prišli. Vsi po vrsti. Tisti boljši in tudi tisti, še boljši. Vsi smo se smučali in se zadovoljni in rdečih lic vrnili v dom, kjer smo se pomenili še o varnosti na smučiščih in nevarnostih v zimski naravi. Zanimivo, predvsem pa koristno.

Po večerji večera še ni konec. Gremo še na romantičen sprehod po pravljični, še vedno z lučkami okrašeni Kranjski Gori. Lepo je! In nam je lepo. In jutri bo še lepše.